RSS iconTwitter iconFacebook icon

The Trek BBS title image

The Trek BBS statistics

Threads: 138,251
Posts: 5,348,832
Members: 24,614
Currently online: 608
Newest member: robyn

TrekToday headlines

MicroWarriors Releases Next Week
By: T'Bonz on Jul 25

Ships Of The Line Design Contest
By: T'Bonz on Jul 25

Next Weekend: Shore Leave 36!
By: T'Bonz on Jul 25

True Trek History To Be Penned
By: T'Bonz on Jul 25

Insight Editions Announces Three Trek Books For 2015
By: T'Bonz on Jul 24

To Be Takei Review by Spencer Blohm
By: T'Bonz on Jul 24

Mulgrew: Playing Red
By: T'Bonz on Jul 24

Hallmark 2015 Trek Ornaments
By: T'Bonz on Jul 24

Funko Mini Spock
By: T'Bonz on Jul 23

IDW Publishing Comic Preview
By: T'Bonz on Jul 23


Welcome! The Trek BBS is the number one place to chat about Star Trek with like-minded fans. Please login to see our full range of forums as well as the ability to send and receive private messages, track your favourite topics and of course join in the discussions.

If you are a new visitor, join us for free. If you are an existing member please login below. Note: for members who joined under our old messageboard system, please login with your display name not your login name.


Go Back   The Trek BBS > Misc. Star Trek > Trek Gaming

Trek Gaming Program Complete - Enter When Ready.

Reply
 
Thread Tools
Old November 19 2012, 01:01 PM   #76
Gllifrey29
Cadet
 
Location: israel
View Gllifrey29's Twitter Profile
Re: Windows 7 ST Game Install & Run Issues with Solutions

there was a year ago a post on running klingon acdemy in a neighboring thread that got closed does anyone know how to fully implement the changes so the game will run smoothely on win 7 64 bit? there was a post on the furom but there is a broken link instead.

as for the other games i'm playing armada 2 on my win7 using adminstrator and compatibl usage on par with win xp
Gllifrey29 is offline   Reply With Quote
Old December 2 2012, 10:59 PM   #77
Hartzilla2007
Vice Admiral
 
Hartzilla2007's Avatar
 
Location: Star Trekkin Across the universe.
Re: Star Trek: Armada on Windows 7?

ktegate wrote: View Post
-right click on armada.exe - properties (here comes the fun part)
-go to compatibility tab
-set it for windows xp sp2
-run in 256 colors
-set to run as administrator
-Check armada CD is in the drive and gl have fun
This also works for Armada 2.
Hartzilla2007 is offline   Reply With Quote
Old December 4 2012, 08:19 AM   #78
yochenhsieh
Lieutenant
 
Location: Taipei, Taiwan.
Re: Dominion Wars on Vista/Windows 7

Jaaten wrote: View Post
Sorry for necroing this thread after so long, but for the life of me I can't get the hex-editor to work. If anyone still has the modified file (or can be persuaded to try it again) please let me know, especially if anyone's figured out a way of doing it with a no-cd playable .exe file. (I can provide that file if needed)

Sorry again, and thanks in advance.
Please try
http://www.mediafire.com/?96bg71sf9fj92gm

Thanks.
yochenhsieh is offline   Reply With Quote
Old December 4 2012, 08:27 AM   #79
yochenhsieh
Lieutenant
 
Location: Taipei, Taiwan.
Re: Dominion Wars on Vista/Windows 7

HGGundamReviews wrote: View Post
Well I have the game working to a point to where it starts all the videos and menus load and I can even get the game play to load. I have the Wrapper patch installed.

Here is the issue I am having. When the game starts all the videos play normally no issue. Once i hit the main menu its super slow and jerky. Mission Briefing is the same. The audio even pauses for 3-5 seconds after every word. Game play its self is also super slow and jerky.

Here are my specs.

Intel I3-370m 2.4ghz CPU, Windows 8 64 bit, Intel HD Graphics 128mb V-ram, 6gb Ram.

Any help to fix this problem would be great.
Please try to run it with or without compatibility mode (Win98/Me).

In Win7 DW does not need compatibility mode. Perhaps it changed in Win8...
yochenhsieh is offline   Reply With Quote
Old December 4 2012, 01:05 PM   #80
Haggis and tatties
Rear Admiral
 
Haggis and tatties's Avatar
 
Location: Glasgow
Re: Dominion Wars on Vista/Windows 7

HGGundamReviews wrote: View Post
Well I have the game working to a point to where it starts all the videos and menus load and I can even get the game play to load. I have the Wrapper patch installed.

Here is the issue I am having. When the game starts all the videos play normally no issue. Once i hit the main menu its super slow and jerky. Mission Briefing is the same. The audio even pauses for 3-5 seconds after every word. Game play its self is also super slow and jerky.

Here are my specs.

Intel I3-370m 2.4ghz CPU, Windows 8 64 bit, Intel HD Graphics 128mb V-ram, 6gb Ram.

Any help to fix this problem would be great.
Can i assume you have the UK/EU version of the game........this was also a problom with windows XP as well.........the mouse was all over the place and the game would turn into a slide show.

Now the US version got a patch that fixed this issue in xp.........the UK/EU version never got said patch....there was at one stage a altered US version of the EXE patch that would work and fix the EU/UK version, but i have no idea if it is still out there on the internet, and have no idea if it would work with Windows 7.
__________________

Haggis and tatties is offline   Reply With Quote
Old December 5 2012, 10:37 AM   #81
yochenhsieh
Lieutenant
 
Location: Taipei, Taiwan.
Re: Dominion Wars on Vista/Windows 7

Holly and turkey wrote: View Post
....there was at one stage a altered US version of the EXE patch that would work and fix the EU/UK version, but i have no idea if it is still out there on the internet, and have no idea if it would work with Windows 7.
The so called "altered US version of the EXE" is in fact the US version v1.04 ds9dw.exe.

I think you can try the download in the mediafire link I posted yesterday. Not sure if it works, but should worth a try.
yochenhsieh is offline   Reply With Quote
Old December 5 2012, 04:00 PM   #82
Haggis and tatties
Rear Admiral
 
Haggis and tatties's Avatar
 
Location: Glasgow
Re: Dominion Wars on Vista/Windows 7

^^The unaltered US patch version would install but would not work with the EU/UK version of the game as the EU/Uk version would not see the US patch, it would only see either the EU/UK version or the altered US version.

Bummer i know........how many hours i spent with a parti HDD with win 98/ME to run these games.......then of course the hardware inside the PC advanced so far that issues like new video cards that had no drivers made for the older OS became the norm.
__________________

Haggis and tatties is offline   Reply With Quote
Old December 18 2012, 09:51 PM   #83
Freman
Fleet Captain
 
Freman's Avatar
 
Location: Kenora, Ontario, Canada
Re: Windows 7 ST Game Install & Run Issues with Solutions

Star Trek Voyager Elite Force? How do I get this to run?
__________________
Booyaka!!!!
Freman is offline   Reply With Quote
Old January 6 2013, 09:42 AM   #84
Nexus-6
Ensign
 
Location: Jump Space
Re: Windows 7 ST Game Install & Run Issues with Solutions

MANT! wrote: View Post
Well for Starfleet Command I got it to run using the following method I was turned on to in another thread..

1. Insert CD and run setup exe as administrator.

2. Once files are loaded, go into the install directory. across the top where the name, size, type is located click on the file type.

3. then click on applications, to bring up only the exe files..

4. Right click on each exe file. click on properties, click on compatibility tab.

5. put a check in compatibility mode for (WTF!) windows 2000...go figure.

6. Now the boring stuff... put a check in both visual themes and desktop composition and run in admin.

7. if you want to be real sure click on the show setting for all users tab and redo the whole process once more.
Thanks! This worked great to run Starfleet Command on my laptop running Win7
Nexus-6 is offline   Reply With Quote
Old June 23 2013, 05:19 PM   #85
teeth_03
Ensign
 
Re: Windows 7 ST Game Install & Run Issues with Solutions

anyone have SFC3 running in Windows 8?
__________________
Looking for a fun co-op Trek-like game where you and 4 friends can control a ship together just like the crew of the Enterprise? Give Quintet a try,it is free and you can play it on many different devices!
www.quintet.us
teeth_03 is offline   Reply With Quote
Old September 14 2013, 03:26 PM   #86
Tarvin
Cadet
 
Re: Dominion Wars on Vista/Windows 7

Hey,

I think I have an new type of Problem.

Got the Game working so far. I see the Intro, but after that it stops. There are the logos from Gizmo, Simon & Schuster and the Elefant think. I can hear music (from the menu, I guess) but nothing happens.

I tried the 1600 resolution, tried to insert the CD while the Intro was running but for no effects.

Can someone help me?

Thx

Tarvin
Tarvin is offline   Reply With Quote
Old September 16 2013, 03:16 AM   #87
James
Guest
 
Re: Windows 7 ST Game Install & Run Issues with Solutions

I got Starfleet Academy to run on Windows 7, the only problem it has was the steering was always going up and to the left.
  Reply With Quote
Old September 16 2013, 01:11 PM   #88
bullethead
Fleet Captain
 
bullethead's Avatar
 
Re: Windows 7 ST Game Install & Run Issues with Solutions

Anybody know how to get Klingon Academy running on Windows 8? I've got installed on my gaming rig and the menus work, but once I try to start controlling a ship, all I get is a black screen with white dots.
__________________
A business man and engineer discuss how to launch a communications satellite in the 1960s:
Biz Dev Guy: Your communications satellite has to be the size, shape, and weight of a hydrogen bomb.
bullethead is offline   Reply With Quote
Old October 25 2013, 07:38 AM   #89
rachel12
Ensign
 
Re: Windows 7 ST Game Install & Run Issues with Solutions

may be its game bug issue, or you system doesn't vary it configuration..
rachel12 is offline   Reply With Quote
Old October 27 2013, 03:13 AM   #90
bullethead
Fleet Captain
 
bullethead's Avatar
 
Re: Windows 7 ST Game Install & Run Issues with Solutions

rachel12 wrote: View Post
may be its game bug issue, or you system doesn't vary it configuration..
Nah, I just didn't have the right patches and had to dig around a bit.
__________________
A business man and engineer discuss how to launch a communications satellite in the 1960s:
Biz Dev Guy: Your communications satellite has to be the size, shape, and weight of a hydrogen bomb.
bullethead is offline   Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Tags
gaming, klingon academy, trek

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



All times are GMT +1. The time now is 11:23 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
FireFox 2+ or Internet Explorer 7+ highly recommended.